Jämför ditt PPM-sparande med andra och ta eventuellt rygg på de bästa

Publicerat av Jan Bolmeson torsdagen den 23 juni 2016 | 0 kommentarer hittillsI månadens nyhetsbrev kan vi presentera ett samarbete med tjänsten Kollektiva där du kan jämföra ditt PPM-sparande med andra i din generation och inte minst de som är bäst. Om du vill så kan du även välja att ta rygg på dessa.

I Balansekonomi gillar vi allt som hjälper oss att få bättre resultat och en av de saker som vi pratar mest om i våra utbildningar är att ta rygg på de som är har det som du vill ha eller har gjort det som du vill göra. De är de personerna som har mest erfarenhet, har gjort flest misstag, har det största engagemanget och inte minst faktiskt har resultatet. Annars skulle de ju inte varit med på listan.

Tjänsten Kollektiva har gjort precis det här. Till skillnad från i princip alla andra i finansbranschen så utgår de från det som brukar kallas för crowd-intelligence. Något förenklat betyder det att en stor mängd människor har en större sannolikhet att komma fram till rätt svar än några enskilda experter eller datorer.

Det som Kollektiva gör är att de samlar ihop alla sparare i en generation och sedan plockar de fram de allra bästa. Från de allra bästa plockar de fram de olika typerna av fonder (tillgångsallokeringen) och sedan sammanställer de även de fonderna som de bästa spararna har. Det är sedan dessa fonder som du kan jämföra med ditt eget PPM-sparande.

Om du sedan vill och väljer, så kan du byta till de fonderna som de bästa spararna har eller behålla dina egna. Det tar max 2 minuter att klicka sig genom de olika stegen på deras hemsida och det kostar ingenting. Varken att testa eller om man väljer att byta. Du riskerar således ingenting att pröva.

Vi har själva testat tjänsten i Balansekonomi och flera av oss använder den för att jämföra vårt eget sparande och inte minst att få tips på hur man skulle kunna göra om man tillhörde de bästa i respektive generation.

Hälsningar,
Jan Bolmeson
Rikedomscoach på Balansekonomi

Den här artikeln är ett samarbete med Kollektiva.se och det utgår en mindre ersättning till Balansekonomi om du väljer att pröva tjänsten. För dig är tjänsten gratis och vi skulle inte rekommendera något som vi inte själva gillar eller använder.

kommentarer

Missa inte kommande artiklar

Du kan även anmäla dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev med en månatlig krönika av Charlie och resten av Balansekonomiteamet.

→ Anmäl dig till nyhetsbrevet

Nyfiken på fler artiklar?

På vår blogg hittar du artiklar om hur du kan bygga dig ett rikare liv med mer tid, mer pengar och mer energi.

→ Till bloggens förstasida

Facebook & Instagram

Facebook eller Instagram kan du delta i samtalet kring ett rikare liv med mer tid, mer pengar och mer energi.

→ Till Facebook
→ Till Instagram