En föreläsning om barn, sparande och dina beteenden

Gör ditt barn rikt!
- Hur våra attityder och beteenden hjälper eller stjälper barnens framtid

Att vara förälder är helt underbart, spännande och lärorikt, men det är också skitjobbigt, utmanande och frustrerande. För som föräldrar slutar vi aldrig oroa oss. Vi vill att våra barn ska växa upp till väluppfostrade, ansvarsfulla, trygga och lyckliga vuxna med goda värderingar. Vi vill ge dem det bästa i livet och samtidigt skydda dem mot onödigt lidande.

Den här föreläsningen handlar om detta ur ett mycket specifikt perspektiv, nämligen rikedom. Vi vill visa att och hur vi kan ge våra barn de bästa förutsättningarna för ett rikare liv. Det är aldrig för sent att börja och det kräver ingen specialistkompetens. Beroende på barnets ålder och din ekonomiska situation kan du spara ihop allt från några tusen till en bra bit över en miljon eller mer.

Men att ge sina barn pengar utan att på köpet ge dem ett ekonomiskt självförtroende, självkänsla och sunda ekonomiska förhållningssätt kan lika gärna stjälpa som det kan hjälpa. Utmaningen är att barnen inte gör som vi säger till dem utan de gör som vi gör. Det gäller således att vi har koll på våra beteenden, våra attityder och våra förhållningssätt, för hur ska vi annars kunna ge bort något som vi inte själva har?

Föreläsningen tar vid parallellt med boken ”Gör ditt barn rikt” och fokuserar på skillnaden som gör skillnaden. Eftersom de praktiska tipsen finns både i boken och på nätet fokuserar föreläsningen i huvudsak på det som är svårt att läsa sig till själv – attityd och beteende. Det vill säga det som vi gör och säger utan att ens kanske vara medvetna om det själva och som barnen snappar upp och kopierar.

Föreläsningen finns för att ge en nyanserad bild av vad som egentligen fungerar i området spara pengar till barnen (och sig själv), sagorna som banker och finansiella rådgivare berättar för oss som sanningar men som när man skrapar på ytan inte riktigt visar sig vara sant, attityder och perspektiv kring veckopeng, rädslor och motivation.

Den är till dig för som är beredd att gå bortom bara ett enkelt och mekaniskt sparande till barnen eller dig själv och vill utforska vad rikedom är för dig (och därmed även indirekt det kommer bli för dina barn). Den är till för dig som vill ge dig själv och dina barn de bästa förutsättningarna för att bygga rikedom i livet inte nödvändigtvis begränsat bara till pengar.

Föreläsningen är till dig för dig som vill ha nya perspektiv, tips, inspiration och en spark i baken. Den är till för dig som vill ha en försmak och introduktion till Balansekonomis utbildningsprogram Du och din ekonomi. Boken ingår utan kostnad vid anmälan till utbildningsprogrammet som kan göras på plats på föreläsningstillfället.

Jan Bolmeson är civilingenjören som blev rikedomscoach i Balansekonomi och en av Sveriges största bloggare om privatekonomi. Han är pappa till Freja, författare till boken Gör ditt barn rikt och har de senaste åren citerats i media kring privatekonomiska frågor – bland annat i Mama, Sveriges Radio, Metro, SVT Debatt, TT, GP, Sydsvenskan och Nyhetsmorgon på TV4.

Praktisk information om föreläsningen

Datum och tid:
1970-01-01 - (), kl. 01:00-01:00.

Pris:
Föreläsningen är utan kostnad. Kr

Föreläsningen äger rum på:
, i .

Kontakta oss
Om du har frågor kring föreläsningen mejla oss.

Antalet platser är begränsat, så boka din plats redan idag. Varmt välkommen!