Tillsammans mot ett rikare liv

Kunskapsbanken

Här i kunskapsbanken delar vi på Balansekonomi med oss av våra kunskaper och inspirerar genom blogginlägg, guider, filmer och event.

Pengar
Cathrin Nilsson

Hur funkar risk vs avkastning?

Vad är risk, och vad innebär avkastning? Hur ställer man dessa mot varandra för att maximera sin avkastning och minimera sin risk. Går det? Läs mer här!

Läs mer »
Energi & Tid
Charlie Söderberg

Vad är “energiekonomi“?

Den som vill orsaka resultat i sitt liv – eller åtminstone uppleva sitt liv som rikt – gör klokt i att förhålla sig till energi som den avgörande resursen att förvalta i livet. I detta ligger att förvalta den energi som du utbyter med andra människor och saker i ditt liv, inte minst den energi som du erhåller av att vårda din kropp mentalt, emotionellt, fysiskt och så vidare.

Läs mer »
Energi & Tid
Lennart Göthe

Får man aldrig vara nöjd?

“Det enda vi vet om framtiden är att den inte kommer att se ut som idag” heter det ju. Att engagera sig i livet är alltså inte en fråga om att förändra livet (livet förändras vare sig man vill eller inte) utan om att välja HUR man strävar efter en viss riktning på förändringen.

Läs mer »
Pengar
Charlie Söderberg

Hur dåligt är skulder och krediter?

“Pengar finns det gott om i världen, fast ibland känns det som att de är fördelade lite konstigt”. Det är någonting som en av våra delägare brukar säga för att kasta ljus på att om man inte själv har de pengar, eller de resurser, man behöver, så har säkert någon annan det.

Läs mer »

ETT INITIATIV FRÅN BALANSEKONOMI

Balansekonomi är ett utbildningsföretag som i mer än 15 år hjälpt 100-tusentals människor att bygga sig ett rikare liv. Vårt löfte till alla kursdeltagare är ”Mer tid, mer pengar och mer energi”.  Våra digitala självstudiekurser är till för dig som på riktigt är redo att göra en förändring och skapa de hållbara och långsiktiga resultat som just du vill ha i ditt liv. Här finner du några av Sveriges mest erfarna handledare som i en unik utbildning förmedlar de viktigaste insikterna för den som vill skapa sin egen plan för framtiden och bygga ett liv av överflöd. Våra utbildningar går bortom ytliga råd och enkla tips om snabba lösningar. Istället fokuserar vi på konkreta verktyg och robusta metoder som är beprövade inom såväl ekonomi som en rad andra områden.

Charlie arbetade som analytiker med fokus på media när han hans intresse för entreprenörskap, ledarskap och det man kallar “personlig utveckling” väcktes. Han utvecklade sina förmågor som coach, utbildare och föreläsare via Resurshuset där han träffade bl a Lennart Göthe och kom att grunda Balansekonomi.

Charlie är professionell föreläsare och har programlett “Lyxfällan”, “Plus” och “Tonårsbossen” Han har även skrivit tre böcker och är utsedd till ”Årets ekonomiska folkbildare”. Charlie är en erkänt skicklig retoriker med talang för att göra det komplexa gripbart och lättanvänt i praktiken.

Cathrin är utbildad lärare vid Lärarhögskolan och skiftade 2010 fokus mot att arbetat med pedagogik för vuxna i den privata sektorn. Hon har i många år drivit Balansekonomis arbete med deltagare stöd och kundservice. 2017 startade hon förlag inom personlig utveckling. Cathrin är föreläsare, utbildad inom NLP, delägare och styrelseledamot i Balansekonomi.

Cathrin har en unik förmåga att läsa andra människors behov, komma dem nära och stödja aktioner som driver livet framåt med lätthet. Hon är energi och personlig service personifierad.

Lennart har ett förflutet som chef i svenskt näringsliv. Han har NLP-master, är UGL-handledare och Professionell Certifierad Coach (PCC). 1996 grundade Lennart det bolag som sedan dess har varit plattformen för hans arbete och där skapade han 2006 Balansekonomi i partnerskap med Charlie Söderberg och Pia-Mari Nyholm.

Han fortsätter idag att dela med sig av visdom, erfarenheter och upplevelser via en rad olika kanaler. Lennart har en utvecklad förmåga att se samband mellan olika typer av “vetande” och är därmed en viktig aktör när det gäller att skapa pedagogiken.

© 2018 All rights reserved