Hur blir jag rik på mina talanger?

För att skapa hållbara flöden av såväl pengar som tid och energi bör varje person skapa två planer, “Talangplan” och “mekanisk plan”. Den förstnämnda av dessa beskrivs i denna artikel. Talangplanen besvarar nämligen frågan om hur min talang eller mina talanger kan bidra till att öka min avkastning i fråga om tid, pengar och/eller energi.

TITTA PÅ VÅR FÖRELÄSNING

En gratis föreläsning som ger mer tid, mer pengar och mer energi

rik_talanger

Hur blir jag rik på mina talanger?

För att skapa hållbara flöden av såväl pengar som tid och energi bör varje person skapa två planer, “Talangplan” och “mekanisk plan”. Den förstnämnda av dessa beskrivs i denna artikel. Talangplanen besvarar nämligen frågan om hur min talang eller mina talanger kan bidra till att öka min avkastning i fråga om tid, pengar och/eller energi.

När du besvara den frågan får du en tydlig strategi för att få det största flödet av pengar in för minsta strömmen av energi ut. Sådant som du har talang för har två stora fördelar jämfört med andra alternativ: det kostar måttligt med energi för dig att genomföra och det skapar dessutom ofta mervärde för andra när du utför det du har talang för.

Med detta sagt så betyder det inte nödvändigtvis att du behöver byta jobb eller starta ett eget företag. I de absolut flesta fall har du mer eller mindre omedvetet skapat en vardag där det finns en outtalad talangplan igång. Genom livet får vi nämligen utrymme av andra att göra just det som de ser att vi är bra och verkar trivas med att göra. Ett sätt att hitta sina talanger är att ställa sig frågor som:

– Vilka röda trådar kan jag hitta i mitt arbetsliv?
– Vilka delar av mitt arbete får jag mest uppskattning för?
– Vad på mitt arbete utför jag oftast med gott resultat?
– Vilka arbetsuppgifter blir jag uppslukad av och får mig att tappa koll på tiden?

Exempel skulle kunna vara den som har talang för “ordning och reda”, som älskade att sortera byggklossarna mer än att bygga med dem som barn. Den som gillar hur fint ett protokoll kan bli, som enkelt kan hitta ett sätt att organisera saker som andra inte ens ser,

Ett annat skulle kunna vara den som har “social talang” som alltid varit mittpunkten i fester, som utan ångest kan ställa sig framför samtliga medarbetare och berätta om ett projekt och som beskriver saker så att andra roas och förstår.

Ett tredje skulle kunna vara den som är riktigt duktig på att bygga strategier, ett skulle kunna vara att läsa av och ha fokus på teamet, ytterligare en kan vara att stå rak och med energi i kriser och förändring, som inte är konflikträdd och som bidrar med tydlighet och riktning när alla andra är oroliga. osv osv.

Man har alltså inte talang för “engelska” eller för “att måla”. Det är en eller flera andra saker som man har talang för som GÖR att man har lätt för engelska eller får bra resultat när man målar. 


Talangplanen länkar till det finansiella sammanhanget såtillvida att det förstås är intressant för dig att skapa inkomster från sådant som du har talang för. Att bygga sina inkomstflöden kring annat än det som kommer naturligt, blir bra och skapar fina resultat skulle ju kunna ses som på gränsen till destruktivt, men är ack så vanligt. Frågan för dig att fundera över blir således “Hur kan jag tjäna mer pengar på att göra mer av det som jag har talang för?” och i viss mån även “Hur kan jag skapa passiv inkomster av mina talanger?” 

GÅ VÅRAN INTRODUKTIONSKURS

Investera en timmer i dig själv genom att testa vår introduktionskurs. Då kommer du få handgriplig hjälp och även resultat direkt.

Relaterade Artiklar

Personlig Utveckling
Charlie Söderberg

Hur definierar man ett “rikt liv”?

Ett “rikt liv” innehåller rikligt av sådant som man värdesätter, uppskattar och vill ha i sitt liv. Att något är rikt eller rikedom betyder bara att det finns gott om det, att det inte är brist eller ont om det som avses. Rikedom hänger inte samman med någonting annat och kan appliceras på vad som helst. Äpplen, stjärnorna på himlen, fina stunder, benbrott eller pengar. Allt kan beskrivas som att “det är rikt på det” Rik är en beskrivning av omfattning eller volym och inget annat.

Läs mer »
mekanisk_plan
Pengar
Charlie Söderberg

Hur blir jag rik på en mekanisk plan?

För att skapa hållbara flöden av såväl pengar som tid och energi bör varje person skapa två planer, “Talangplan” och “mekanisk plan”. Den sistnämnda av dessa beskrivs i denna artikel. Den Mekaniska planen besvarar nämligen frågan om hur jag kan bli effektivare genom att skapa automatiserade flöden av pengar som tillför ytterligare pengar i mitt liv.

Läs mer »
framgång
Personlig Utveckling
Lennart Göthe

Hur definieras framgång?

Alla människor vill ha framgång, men vad innebär det egentligen att ha framgång? Rent krasst betyder det att man rör sig i den riktning man själv anser vara framåt, att man når eller närmar sig de mål man själv har ställt upp. Fram är subjektivt och även gång är subjektivt i den bemärkelse att gång kan se olika ut. Någon form av rörelse är det tveklöst. Att vara framgångsrik innebär sålunda att ha gott om rörelse i den riktning som man valt som framåt. Framgång kräver också intention, att jag ska vilja ha rörelse i en viss riktning.

Läs mer »