Möt Balansekonomiteamet

Balansekonomi är ett oberoende utbildningsföretag som ägs av dess handledare och medarbetare. Vår mission är att utmana och förvirra till förändring i attityd och beteende.

Vi inspirerar människor till att skapa sig en egen plan för sitt rikare liv och vi stödjer människors till att agera ansvarigt gentemot sina egna drömmar, visioner och mål. Här nedan kan du möta några av våra 29 passionerade medarbetare.

Charlie Söderberg Föreläsare och rikedomscoach

Charlie Söderberg är tv-profilen som blev rikedomscoachen nummer ett för hela Svenska folket via Lyxfällan. Han är författare till böckerna ”Kulor, cash och kosing” och ”Ett rikare liv”. Han är utsedd till årets finansiella folkbildare och har två gånger fått motta tv-priset Kristallen.

Jag vill visa världen att genom att göra ekonomi roligt kan vi förändra människors liv. Det är därför jag går upp på morgonen! Charlie Söderberg, föreläsare och rikedomscoach

Charlie bor sedan tre år tillbaka på sin gård i Skåne där han varvar snickrande, matlagning och egen odling med att fortsätta utveckla debatten kring ekonomiska beteenden.

Kontakt med Charlie sker via kundtjänst: [email protected]


Pia Göthe Föreläsare och rikedomscoach

Pia Göthe har en stor passion för att förändra människors liv och hon är en av grundarna bakom Balansekonomis pedagogik. Hon är coach, utbildare och affärskvinna.

Det som driver mig är att jag älskar affärer och jag älskar att möta människor. Det måste vara både kul och utvecklande att leva. Svårare än så är det inte för mig.Pia Göthe, föreläsare och rikedomscoach

Hon är uppväxt i Knivsta men tillbringar vintrarna i Asien, en del perioder i Los Angeles och hinner ändå med att från huvudkontoret i Stockholm leda Balansekonomis handledarteam.

E-post: [email protected]


Jan Bolmeson Föreläsare och rikedomscoach

Jan Bolmeson är ingenjören med passion för människor. Med en bakgrund i teknisk fysik, ett antal styrelseuppdrag och investerande har han dedikerat de senaste åren till att hjälpa andra att förstå rikedom ur ett bredare perspektiv.

Det som gör mig engagerad i Balansekonomi är den unika kombinationen av det senaste inom privatekonomisk forskning och beteendemässiga faktorerna. Faktorer som ofta den ekonomiska världen missar, underskattar eller bortser från.

Jan Bolmeson, föreläsare och rikedomscoach

Jan roar sig även med att blogga, utbilda barn och föräldrar i programmering eller driva egna bolag. Han är också företagets Excelnörd.

E-post: [email protected]


Lennart Göthe Föreläsare och rikedomscoach

Lennart Göthe beskrivs ibland som en blandning av kapitalist och revolutionär i en tänkares kropp. Han är affärsängel, författare och en av Sveriges mest meriterade coacher.

Jag brinner för att visa hur världen egentligen ser ut och avslöja spelet bakom de ekonomiska kulisserna. Det jag sett de senaste 20 åren har förändrat mitt liv och det är vår skyldighet att ge den gåvan vidare och visa hur naken kejsaren egentligen är. Lennart Göthe, föreläsare och rikedomscoach

Lennart är en av grundarna till Balansekonomi och ordförande för vårt pedagogiska råd.

E-post: [email protected]


Karolina Sandberg Kundservice och support

Karolina Sandberg har kompetenser från arbete med såväl pedagogik som inköp och försäljning och har enda sedan 2010 idogt arbetat kring Balansekonomi. Karolina har en passion för personlig service och genuin utveckling av människor.

Redan när jag kom i kontakt med Balansekonomi för allra första gången insåg jag att det var här jag ville arbeta! Jag vill utmana mig själv och andra så att vi ser till att vi får ut det mesta av våra liv, oavsett om det gäller relationer, hälsa eller ekonomi.

Karolina är även företagare och investerare, älskar att resa och uppleva nya saker men unnar sig också gärna ett stilla yoga pass eller en långpromenad i skogen.

Karolina är en av de första rösterna ni möter när ni ringer oss men ni kan kontakta henne via kundtjänst: [email protected]


Malin Backman Kundservice och support

Malin Backman är en av Balansekonomis stjärnor arbetandes i det fördolda. Hon är tämligen okänd för den som inte är kund till oss men den som genomgått utbildningar hos oss vet värdet av Malin som en energi knippe i att stödja våra deltagare bortom varje hinder.

En mörk decemberkväll för ett par år sedan lyckades Balansekonomi med det som för mig verkade omöjligt – att få mig intresserad av mina egna pengar och se möjligheten till ett liv med mig själv som ledare. Jag saknade livslust, energi och den ekonomiska läskunnighet.

Idag har jag vänt hela mitt liv och har dessutom privilegiet att vara med och påverka våra deltagare till deras rikare liv, en ynnest av yttersta klass!”

Malin är en av de första rösterna ni möter när ni ringer oss men ni kan kontakta henne via kundtjänst: [email protected]


Johanna Mårdh Kundservice och support

Johanna Mårdh är en person som alltid bidragit till andras personliga växt och framgång. Idag jobbar hon för Balansekonomi och genom sitt unika sätt att varje dag möte våra deltagare bidrar hon till att andra kan skapa den förändringen de vill ha.

Våra deltagare är villiga att göra det som 95 % av befolkningen inte gör för att om fem år ha det som 95% av befolkningen inte har. Det inspirerar mig oerhört!

Johanna är en av de första rösterna ni möter när ni ringer oss men ni kan kontakta henne via kundtjänst: [email protected]


Träffa oss på vår öppna föreläsning för alla

Bästa sättet att bilda sig en uppfattning om oss på Balansekonomi och vårt arbete är att träffa oss på en av våra öppna föreläsningar. Föreläsningen finns för att ge alla en möjlighet att prova på ett nytt sätt att tänka.

Kan vi hjälpa dig?

Om du har några frågor eller något som vi kan hjälpa dig med, mejla oss, använd formuläret i länken nedan eller ring 08 555 16 220

→ Till kontaktformuläret

Om Balansekonomi

Sedan 2006 har Balansekonomi hjälpt mer än 100 000 svenskar att hitta sin plan för ett rikare liv.

→ Läs mer