Möt Balansekonomiteamet

Balansekonomi är ett oberoende utbildningsföretag som ägs av dess handledare och medarbetare. Vår mission är att utmana och förvirra till förändring i attityd och beteende.

Vi inspirerar människor till att skapa sig en egen plan för sitt rikare liv och vi stödjer människors till att agera ansvarigt gentemot sina egna drömmar, visioner och mål. Här nedan kan du möta några av våra 29 passionerade medarbetare.

Charlie Söderberg Föreläsare och rikedomscoach

Charlie är tv-profilen som blev rikedomscoachen nummer ett för hela Svenska folket via Lyxfällan. Han är författare till böckerna ”Kulor, cash och kosing” och ”Ett rikare liv”. Han är utsedd till årets finansiella folkbildare och har två gånger fått motta tv-priset Kristallen.

Jag vill visa världen att genom att göra ekonomi roligt kan vi förändra människors liv. Det är därför jag går upp på morgonen! Charlie Söderberg, föreläsare och rikedomscoach

Charlie bor sedan tre år tillbaka på sin gård i Skåne där han varvar snickrande, matlagning och egen odling med att fortsätta utveckla debatten kring ekonomiska beteenden.

Kontakt med Charlie sker via kundtjänst: [email protected]


Pia Göthe Föreläsare och rikedomscoach

Pia har en stor passion för att förändra människors liv och hon är en av grundarna bakom Balansekonomis pedagogik. Hon är coach, utbildare och affärskvinna.

Det som driver mig är att jag älskar affärer och jag älskar att möta människor. Det måste vara både kul och utvecklande att leva. Svårare än så är det inte för mig.Pia Göthe, föreläsare och rikedomscoach

Hon är uppväxt i Knivsta men tillbringar vintrarna i Asien, en del perioder i Los Angeles och hinner ändå med att från huvudkontoret i Stockholm leda Balansekonomis handledarteam.

E-post: [email protected]


Jan Bolmeson Föreläsare och rikedomscoach

Jan är ingenjören med passion för människor. Med en bakgrund i teknisk fysik, ett antal styrelseuppdrag och investerande har han dedikerat de senaste åren till att hjälpa andra att förstå rikedom ur ett bredare perspektiv.

Det som gör mig engagerad i Balansekonomi är den unika kombinationen av det senaste inom privatekonomisk forskning och beteendemässiga faktorerna. Faktorer som ofta den ekonomiska världen missar, underskattar eller bortser från.

Jan Bolmeson, föreläsare och rikedomscoach

Jan roar sig även med att blogga, utbilda barn och föräldrar i programmering eller driva egna bolag. Han är också företagets Excelnörd.

E-post: [email protected]


Lennart Göthe Föreläsare och rikedomscoach

Lennart beskrivs ibland som en blandning av kapitalist och revolutionär i en tänkares kropp. Han är affärsängel, författare och en av Sveriges mest meriterade coacher.

Jag brinner för att visa hur världen egentligen ser ut och avslöja spelet bakom de ekonomiska kulisserna. Det jag sett de senaste 20 åren har förändrat mitt liv och det är vår skyldighet att ge den gåvan vidare och visa hur naken kejsaren egentligen är. Lennart Göthe, föreläsare och rikedomscoach

Lennart är en av grundarna till Balansekonomi och ordförande för vårt pedagogiska råd.

E-post: [email protected]


Johanna Mårdh Kundservice och support

Johanna är en person som alltid bidragit till andras personliga växt och framgång. Idag jobbar hon för Balansekonomi och genom sitt unika sätt att varje dag möte våra deltagare bidrar hon till att andra kan skapa den förändringen de vill ha.

Våra deltagare är villiga att göra det som 95 % av befolkningen inte gör för att om fem år ha det som 95% av befolkningen inte har. Det inspirerar mig oerhört!

Johanna är en av de första rösterna ni möter när ni ringer oss men ni kan kontakta henne via Kundservice: [email protected]


Helena Nordenberger Marknadschef

Helena är vår ledare på marknadsavdelningen och en kraftkälla när det kommer till inspirerande möten och relationsbyggande. Hon är civilekonomen som trivs bäst när hon bidrar med energi och glädje till ett härligt lag.

Livet är inte ett problem som ska lösas, utan en verklighet som ska upplevas. Om jag kan påverka en person till ett rikare liv är jag glad varje gång jag går upp på morgonen.

Helena tar gärna med sig kontoret ut på segelbåten eller till skidbacken så fort möjlighet finns.

E-post: [email protected]


Therese Kärrlander Kundservice och Ekonomi

Therese är en av Balansekonomis eldsjälar. Hon har från sin tidigare karriär som företagare lång erfarenhet av att just få människor att nå resultat med nya beteenden. På Balansekonomi är hon en av våra kundservicestjärnor och bidrar till att alla våra deltagare når sina mål för att få ett rikare liv; tid, pengar och energi!

Här får jag möjlighet att arbeta med min passion att bidra till andra personers rikare liv. Det är oerhört inspirerande att arbeta med kombinationen av ekonomi och personlig utveckling.

Therese hittar ni annars i joggingspåret eller i yogastudion. Det är Therese som ser till att vi på kontoret kommer iväg på lunchträning.

E-post: [email protected]


Lucas Sköld Event- och Utbildning

Lucas är ung på jorden men i Balansekonomi kan han betecknas som gammal efter att personligen ha jobbat med över 1000 deltagare i våra utbildningar.

Mitt jobb går ut på att förändra liv till det extraordinära. Jag kan aldrig be om att få göra något som är viktigare än det. Det får mig att somna tacksam och vakna inspirerad, varje dag.

Lucas har efter en tuff uppväxt ekonomiskt blivit en ambassadör för att man med små steg varje dag kan gör stor skillnad, speciellt inom området ekonomi, oavsett bakgrund, kön eller ålder. Övrig tid är Lucas engagerad i välgörenheter och driver även egna projekt och bolag.

E-post: [email protected]


Susanne Lindberg Waleij Event- och Utbildning

Susanne är en klippa i Balansekonomis centrum och jobbar på vår redovisningsavdelning. Hon är ekonomen som ville lära sig mer än traditionella T-konton, och efter att ha varit med och byggt upp släktägt bolag var hon redo att utmana sig med nya projekt och valde då att ingå i Balansekonomiteamet.

Jag vill få den stora skaran att förstå att ekonomi är roligt, då har jag kommit en bra bit.

Susanne bor med man och tre hemmavarande barn i en villa utanför Stockholm och har inga problem att fylla sin fritid. Det händer ständigt nya saker kring Susanne.

E-post: [email protected]


Träffa oss på vår öppna föreläsning för alla

Bästa sättet att bilda sig en uppfattning om oss på Balansekonomi och vårt arbete är att träffa oss på en av våra öppna föreläsningar. Föreläsningen finns för att ge alla en möjlighet att prova på ett nytt sätt att tänka.

Kan vi hjälpa dig?

Om du har några frågor eller något som vi kan hjälpa dig med, kontakta oss, eller ring 08 555 16 220

Om Balansekonomi

Sedan 2006 har Balansekonomi hjälpt mer än 100 000 svenskar att hitta sin plan för ett rikare liv.

→ Läs mer